×

KONYA’DA ASKERİ EĞİTİM UÇAĞI DÜŞTÜ

FOTOĞRAF: www.sozcu.com.tr

KONYA’DA ASKERİ EĞİTİM UÇAĞI DÜŞTÜ

Fotoğraf: https://www.sozcu.com.tr/

Konya’da eğitim uçuşu icra eden NF-5 tipi uçak henüz belirlenemeyen bir sebeple düştü.

14 Mart tarihinde, Konya 3. Ana Jet Üst Komutanlığından havalanan NF-5 tipi askeri eğitim uçağı, iniş sırasında kaza kırıma uğradı. Bölgeye çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Uçağın pilotu Binbaşı Şükrü Gümüş, uçak düşmeden önce paraşütle atlayarak kurtuldu. Uçak, pist onarım yapılan şantiye alanına düştü. Gümüş, tedbir amaçlı Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesine kaldırıldı. Gümüş’ün durumunun iyi olduğu bildirildi. Uçak, alanda pist onarım çalışması yapan iş makinesinin üzerine düştü. İş makinesini kullanan Uzman Çavuş Ercan Güven, şehit oldu 1 asker ise yaralandı.

Vali Vahdettin Özkan Bilgi Verdi

Konya valisi Özkan, olay hakkında açıklama yaptı. Özkan, yaptığı açıklamada pilotun kurtulduğunu belirterek, uçağın iş makinesinin üzerine düşmesi sonucu bir askeri personelin şehit olduğunu söyledi.

Milli Savunma Bakanlığından Açıklama

Milli Savunma Bakanlığı olay hakkında açıklama yaptı. MSB, yaptığı açıklamada “Konya’da eğitim uçuşu yapan Hava Kuvvetlerimize ait bir NF-5 uçağımız saat 12.51’de henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır. Kaza kırıma uğrayan uçağımızın pilotu atlayarak kurtulmuş, hastaneye sevk edilmiştir. Uçağın düştüğü bölgede pist onarım çalışması yapan bir personelimiz ise şehit olmuştur. Konuyla ilgili gerekli incelemeler başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” İfadelerine yer verdi.

Olay hakkında savcılık soruşturma başlattı. Konya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, olay yerinde incelemelerde bulundu. Olayın soruşturması için 1 başsavcı vekili ve 2 savcı görevlendirildi.

Yorum gönder

You May Have Missed

Sohbeti başlat
Size nasıl yardımcı olabiliriz?